المكونات
زوج حمام
كوب أزر مصري مغسول ومصفى
بصلة كبيرة مقطعة قطع صغيرة جدا
ملعقة صغيرة بهارات
2 معلقة كبيرة زبدة
عصير 3 ليمونات
2 فص حبهان
ورقة لاورا
ملح وفلفل
كوب دقيق
طريقة التحضير
1- اغسلي الحمام كويس من جوه ومن بره بالميه، وانقعيه لمدة ساعة في الدقيق وعصير الليمون.
2- بعد كده اشطفيه كويس جدا بالميه، واعملي فراغ بين الجلد واللحم بحرص شديد بحيث إن الجلد ما يتقطعش منك.
3- تبلي الحمام بالملح والفلفل من جوه وبره وبين الجلد واللحم ومنطقة الرقبة، وسيبيه لمدة نصف ساعة علشان يتبل كويس.
4- في الوقت اللي الحمام هيتبل فيه، ابدئي في تجهيز حشو الحمام؛ بإنك تقطعي كبدة الحمام قطع صغيرة جدا، وتخلطيها مع البصلة وتضيفي عليهم البهارات والملح والفلفل وملعقة الزبدة وقلبيهم كلهم مع بعض كويس.
5- شوحي خليط الكبدة والبصل على النار لمدة 10 دقايق مع التقليب المستمر، وبعد كده ضيفي عليه الرز، وقلبيهم كلهم مع بعض لمدة 10 دقايق كمان، وبعد كده ضيفي عليهم الميه، وسيبيهم على النار لغاية ما الميه تغلي، وبعد كده هدي النار، وسيبيه لمدة ربع ساعة علشان الرز يتشرب ويستوي.
6- ابدئي في حشو الحمام بخليط الرز، وخدي بالك إنك تحشي قلب الحمام، وبين الجلد واللحم ومنطقة الرقبة.
7- اسلقي الحمام بعد ما تحشيه في ميه مغلية مضافا إليها ورق اللاورا والحبهان والملح والفلفل وبهارات اللحمة.
8- سيبي الحمام على النار لمدة 20 دقيقة أو لغاية ما تلاقيه استوى، وبعد كده شيليه وحطيه في مصفاة ورشي عليه شوية فلفل أسود.
9- حمري الحمام في الزبدة والزيت، وبعد كده ارفعيه على مناديل ورقية علشان تتشرب الزيت، وبعدين حطيه في طبق التقديم.