للكوارع انواع مختلفة واشهرها الكندوز(كبيرة الحجم) والبتلو (صغيرة الحجم) ويفضل البتلو لانها تستهلك وقت اقل فى التسويه واكلها الذ، يوجد لها مواسم فى مصر فى شهرى ديسمبر ويناير لأنها تعمل على تدفئه الجسم بشكل كبير وفى شهرى يوليو واغسطس مع السياحه لان معظم السواح يطلبونها بالإسم بإعتبارها أكلة مصرية معروفة لذلك بدأت المطاعم الشهيره على ضمها ضمن وجباتهم الأساسية.
ومن فوائد الكوارع:
- الكوارع تعطي طاقه عاليه بسبب ارتفاع سعراتها الحراريه.
- الكوارع تقوي العظام (المفاصل والساقين والركبتين وتفيد جداً فى علاج خشونة المفاصل).
- نظراً لما تمنحه الكوارع من طاقة هائلة للجسم فهى مفيدة للرجال فى العملية الجنسية.
- تساعد على تجنب هشاشة العظام وتساهم فى التكوين الصحيح والقوى للعظام فى السن الصغير.
كلمتى