المقادير:
½ كيلو جمبري
2 حبة فلفل ألوان
2 فص ثوم مفروم
2 ملعقة زيت زيتون
حبة بصل متوسطة
ملعقة صغيرة كمون
½ كوب صلصة طماطم
حبة بطاطس
فلفل حامي
كرفس وزعتر
حبة كوسة
ملح وفلفل
حبة جزر
الطريقة:
1- قطّعي البصل شرايح رفيعة، ثم حوسيه في الزيت مع الثوم المفروم حتى يصبح لونهم دهبي، وقطّعي الكرفس والزعتر قطع صغيرة، وضعيهم مع البصل واقليهم مع بعض.
2- قطعي الجزر والفلفل والبطاطس والكوسة والفلفل الحامي صوابع رفيعة، وحطيهم مع البصل، وحوسي كل الخضار مع بعض لحد ما يستوي نصف تسوية.
3- بعد ذلك ضعي معهم الجمبري بقشره، وتبّليهم بالملح والفلفل والكمون، وضعي عليهم عصير الطماطم، وقلبيهم على النار لمدة 5 دقائق.
4- بعد ما تستوي نصف استواء ، حطي ورق قصدير في صينية، واقلبي عليه الجمبري بالخضروات وعليهم 1/ 4 كوب ماء أو صلصة طماطم، ثم اقفلي القصدير عليه.
5- أدخلي الصينية في الفرن لمدة 10 دقائق، وبعدين طلّعيه من الفرن وقدّميه.. بالهنا والشفا.