المقادير بالكوب نفس الكوب هو الى بكيل بيه كل المقادير
2 كوب دقيق سميط
2 كوب دقيق ابيض
كيس خميره فوريه
ملعقه كبيره سكر
كوب سمنه وزيت دافىء
كوب ماء دافىء
الحجازيه
مقادير الحشو
1 كوب سميط
1ونصف كوب سكر
2 ملعقه كبيره قرفه مطحونه
الحجازيه
الطريقه
بخلط الدقيق مع السميط فى طبق العجن
الحجازيه
احط السمن والزيت الدافىء على الدقيق واقلب
الحجازيه
الحجازيه
اذوب الخميره وملعقه السكر فى الماء الدافئ
الحجازيه
بحط الميه على العجينه واعجنها مع بعض مش بعجن كتير بس المكونات تتجانس
الحجازيه
اسبيها تخمر لمده ساعه
ادهن صنيه بالسمن واقسم العجينه نصفين
افرد نص العينه فى الصنيه بالشكل ده
الحجازيه
واحضر الحشو
اخلط السكر مع السميط مع القرفه
وابدأ ارش الخليط بقليل من الميه بيكون مفرفر كده مكترش الميه علشان ميكونش الحشو سايح ومش اعرف اشتغل فيها
الحجازيه
احط الحشو على العجينه وافرده
الحجازيه
ابدأاحط نص العجينه التانى ابطط قطع من العجينع كده واغطى الحشو
الحجازيه
طبعا شكلها بيكون وحش
الحجازيه
اضغط عليهاضغط خفيف بايدى علشان الشكل يتساوى
الحجازيه
بالشوكه بمشى عليها علشان اعمل لها شكل
الحجازيه
واقطعها واسيبها تخمر كمان ساعه
الحجازيه
اخبزها فى فرن متوسط الحراره لمده تلت ساعه
منقول